tekstschrijver voorbeelden opdrachtgevers tekstencontact
voorbeeldenopdrachtgevers trainingencontact schrijftrainer
     
 

Marco Polo beschrijft een brug, steen voor steen. 'Maar welke is de steen waar de brug op rust?' vraagt Kublai Kan. 'De brug rust niet op de een of andere steen,' antwoordt Marco, 'maar op de lijn van de boog die de stenen vormen.'
Kublai Kan zwijgt en denkt na.
Dan voegt hij eraan toe: 'Waarom heb je het met me over de stenen? Alleen de boog interesseert me maar.' Polo antwoordt:
'Zonder stenen is er geen boog.'

uit De onzichtbare steden
van Italo Calvino

 

een tekstschrijver is een bruggenbouwer

U weet zelf als geen ander wie u wilt raken met uw tekst en wat u ermee wilt bereiken. U hoopt misschien ook op een tekst die staat alsof u hem zelf verzonnen heeft. Dat kan. Ik kan de slag maken van uw dromen en ideeën naar een doeltreffende tekst, in de toon, sfeer en geest van uw organisatie. Na een oriënterend gesprek kom ik bij u terug met een paar lijnen voor de boog die de woorden moeten vormen. U hoeft alleen maar te kiezen welke boog u wilt.

uw brochure, website, persbericht, dm-brief, jaarverslag, artikel of speech is de brug

(De tekstschrijver van) Obama was een meester in dit vak. Hij beheerste de klassieke retorica, en haalde er altijd zijn levensloop bij. In mijn voorbeelden ziet u deze elementen ook: mijn teksten roepen een beeld op van een gewenste situatie, een door de opdrachtgever gewenste situatie. Zelfs een kopje van drie woorden is geen mededeling maar een mini-verhaaltje, een uitnodiging of een antwoord. En als het zo uitkomt in een speech, brief of voorwoord. lardeer ik het beeld graag met een persoonlijke ervaring die tot de verbeelding spreekt. Subtiel, klein, één detail is genoeg.

naar uw lezer en luisteraar, uw donateur, de pers, uw klant, uw bezoeker

U wilt toch dat uw tekst de lezer of luisteraar overtuigt en raakt, en dat uw boodschap beklijft. Dat de tekst tot iets leidt, tot een inzicht en een overtuiging, tot een keuze, een stap. Doelgericht dus. Bij de voorbeelden van mijn wervende brochures en dm-brieven leest u enkele resultaten. En een paar opdrachtgevers beschrijven wat mijn tekst voor hun bedrijf betekent.  

 

 

ontwerp website  pure&simple    /   foto homepage   mary schermer fotografie

 
     
 
van oldenbarneveldtplein 7-4  1052 JK amsterdam   020-6847745   06-11110005  info@mariekederidder.com