top of page

Openingsbrief brochure

De meest prestigieuze opdracht die ik ooit van het Concertgebouworkest heb gekregen. Lezers met een brochure uitnodigen te doneren voor het ontwikkelen van RCO Universe, een digitaal podium. Apps waarmee muziekliefhebbers overal ter wereld een optreden in het Concertgebouw kunnen meebeleven. Verrijkt met intieme beeldopnames van de musici, met de partituur, met achtergrondartikelen. Apps om jongeren te winnen voor klassieke muziek, want digitaal zijn er geen drempels. En dat moest allemaal in die brochure staan, inclusief rekenvoorbeelden voor eenmalige en periodieke schenkingen. In no time was er een half miljoen binnen.

 

Even mailen?    |    Of bel 06 1111 0005

Muziek als water uit de kraan

Een brochure open ik altijd met een brief die zo persoonlijk mogelijk is. En wie kon er beter oproepen tot een gulle schenking aan het Concertgebouworkest dan de geliefde chef-dirigent? Maar u denkt toch niet dat ik Mariss Jansons te spreken kreeg? Hij wilde wel graag meewerken, maar ik moest het zelf maar bedenken. Dan zou hij mijn concept lezen en laten weten of hij akkoord ging.

 

Lezers overtuigen tot schenken, daarvoor moet je overreden én het hart raken. Een waarachtig verhaal vertellen, dat onthouden lezers, dan blijft het hangen. Dus moest ik op zoek. Pas toen ik ergens de zinsnede tegenkwam dat vroeger bij Mariss Jansons muziek als water uit de kraan kwam, kon ik dit voorwoord schrijven. En vol trots vermeld ik erbij dat Mariss Jansons er geen woord aan heeft veranderd.

Marieke_edited.jpg
bottom of page