top of page
Campagnebeeld (corona).png

Hoe ik schrijver werd …

Het spande erom toen ik pal na de oprichting van Schrijversvakschool ’t Colofon de eerste directeur werd. Als neerlandicus had ik wel inzicht in de klassieke retorica, maar daarmee nog geen soepele pen. Nu moest ik die school op de culturele kaart van Nederland zetten, de pers overtuigen, sponsors werven. Brieven, brochures, advertenties, speeches, alles lag op mijn bordje.

 

Toen de school in 2000 stevig stond, heb ik mijn eigen bedrijf opgericht. Sindsdien schrijf ik voor culturele instellingen, allerlei bedrijven en overheden, en voor fondsenwervers van vele goede doelen.

 

Even mailen?    |    Of bel 06 1111 0005

… van teksten die effect hebben op uw luisteraar of lezer

  

Daar gaat het u toch om, om effect? Dat lezers uw campagne ondertekenen, meedoen aan uw pilot, uw topstuk bewonderen, de restauratie van een schilderij mogelijk maken, uw beroemde orkest steunen, uw nieuwe bedrijfsnaam gebruiken, een proefsessie volgen. Wat ik met deze doelen heb gedaan, ziet u bij de voorbeelden.

 

Zoals de campagneslogan Taal mag toch geen obstakel zijn? Opdrachtgever Simone Goosen schreef me, terugblikkend: ‘Sterke argumenten had ik zelf wel, maar dat is niet genoeg, dat wist ik. Ik wilde het hart van mijn lezers raken om ze te betrekken bij de doelen van onze campagne. Jij committeerde je meteen. Je hielp te verhelderen wat de kern was van ons verhaal, dat is jouw kracht. En dan bedenk je zo’n opbouw dat de lezer zich uitgenodigd voelt bij te dragen aan de goede afloop.’

Een verhaal opbouwen, hoe doe je dat?

Ik mail u graag mijn A4’tje voor het opbouwen van een goed verhaal: info@mariekederidder.com

Marieke_edited.jpg
bottom of page