top of page
Rijkswaterstaat.jpg

Brochure en uitnodiging inéén

Overheden maken niet vaak gebruik van een zelfstandig tekstschrijver, maar bij Rijkswaterstaat kenden ze mij van mijn trainingen Overtuigende adviesteksten schrijven. Of ik voor het ontwikkelen van een Topologisch Bestand Infrastructuur maar liefst alle wegbeheerders wilde enthousiasmeren, dat was de opdracht.

Opdrachtgever Vikash Rambaran:

‘Met prikkelende vragen dwong Marieke ons precies te zijn. Zodat ze de beslissers duidelijk kon maken wat het enorme belang was van dit ambitieuze project. Taaie materie, maar zij bleef opmerkelijk fris. De lezers waren direct in voor de pilot! Ik zal haar beslist weer inzetten.’

 

Even mailen?    |    Of bel 06 1111 0005

Een call to action op de achterkant

 

Stel dat de wegbeheerder niet de hele brochure van tien pagina’s leest. Niet de openingsbrief van de voorzitter met de uitnodiging tot samenwerking, niet alle ins en outs over het nationale belang. Dan is er altijd nog de achterkant met de logo’s van de vier afzenders. Daar heb ik de uitnodiging anders geformuleerd: Waar onze wil is, zijn onze wegen. Met een speelse variant op de bekende uitdrukking wilde ik een visionair slotakkoord laten klinken. Als de lezer het ook wil, dan is meewerken aan dit ideaal de weg.

 

Op de achterkant van een brochure staat vaak niet veel bijzonders. Terwijl iedereen zo’n ding weleens omdraait. Wat achterop staat maakt zelfs meer kans om gelezen te worden, en te blijven hangen. De uitgelezen plek voor een laatste call to action. 

Marieke_edited.jpg
bottom of page