top of page

Digitale brief mét teaser

We weten niet hoeveel e-mails iemand dagelijks krijgt met het verzoek te doneren. We weten wel dat een e-mail makkelijk over het hoofd wordt gezien. mijn papieren verzoek maakte meer kans om gelezen te worden. Want die brief zou met mijn brochure in een fraaie envelop van het Amsterdams Universiteitsfonds bij de lezer op de mat vallen.

 

Ik moest een teaser bedenken voor de onderwerpregel. En een nieuwe brief schrijven, totaal anders. Met een andere opbouw, met kortere zinnen, met tussenkopjes. Prettig leesbaar op een beeldscherm, hoe klein ook.

Even mailen?    |    Of bel 06 1111 0005

Wat kunt u betekenen voor een schilderij?

 

De e-mail zou verstuurd worden aan alumni van de Universiteit van Amsterdam. Daarom koos ik voor een teaser in de vraagvorm. Je mag toch aannemen dat academisch geschoolde lezers nieuwsgierig zijn naar het antwoord. En dat antwoord is de opening van de brief, met een afbeelding van het schilderij van een Amsterdams museum dat hard aan restauratie toe is. Een schilderij dat Jan Six beschouwt als de Nachtwacht van Het Allard Pierson, wat hij de lezer graag zelf zal vertellen als het gerestaureerd is. 

 

Een impliciet verzoek om geld, en een expliciete belofte er iets aantrekkelijks tegenover te stellen. En ik kan u nog veel meer vertellen over de keuzes die ik heb gemaakt bij het schrijven van deze brief. 

Marieke_edited.jpg
bottom of page